Kirándulás a varázslatos Székelyföldre

KINEK AJÁNLJUK A KIRÁNDULÁSAINKAT?

Azokhoz szólunk, akik már unják a buszos körutazásokat, a városokat, a tömegturizmust és szeretnék közelebbről megismerni Székelyföldet, a Gyimeseket. Jó helyen jársz, ha nem csak az a felszín érdekel, amit már mindenki ismer és ha szereted a kalandokat. Akkor, ha meg akarod érezni, milyen az erdei friss fenyőillat, mekkora élmény letekinteni a világra egy hágóról. Tarts velünk, ha kipróbálnád azt, hogy milyen saját magad szedni az érett hegyi áfonyát, málnát, vagy kezet szeretnél fogni egy igazi juhásszal, aki általában friss sajttal és ordával kínál. Mi a Kárpátok azon részeire kalauzoljuk el az aktív pihenésre vágyókat, ahol ezekkel az élményekkel találkozhatnak.

Libán tető

Erdélyt, Székelyföldet nem lehet 6 nap alatt bejárni, egy hónap is kevés lenne ehhez. Mi viszont kisbusszal utazva Kelet-Magyarországi indulással még is egy kitűnő lehetőséget ajánlunk annak, aki szereti a természetet, várakat, városokat és velünk tartana fotózni, filmezni és élményekkel teli 6 napot szeretne eltölteni Erdélyben és Székelyföldön.

 

Miért is éppen minket érdemes velünk utazni?

…mert míg általában az utazási irodák a nyárra, a fő szezonra koncentrálnak, nem ismerik Erdély titkos és csodaszép helyeit, addig mi egész évben járjuk Erdélyt, folyamatosan frissítjük a honlapunkat és a facebookos oldalunkat saját fotóinkkal, filmjeinkkel. Olyan helyismeretre tettünk szert az évek alatt, aminek hála a velünk tartók a szűkös idejüket biztosan jól  ki fogják tudni használni ezen a túrán. Mi a nyári túráinkon nem nagybuszokkal utazunk, ahol személytelenné válsz, hanem kisbuszokkal, amikkel gyorsabban haladhatunk, nem telik le a vezetési idő és nem tart egy wc szünet egy órán keresztül! Velünk adott időn belül sokkal több helyre eljut a kiránduló! Persze egy 40-50 fős csoporttal akarsz tartani, akkor készülj fel, hogy 2 nap megy majd el csak az oda-vissza útra! Nekünk nem az a célunk, hogy még 3 nap után sem ismerjünk mindenkit, hanem az, hogy mi is meg tudjuk csodálnunk azt a sok szép várat, völgyet, ahová elviszünk! Fotózni, filmezni szeretnénk mi is és kisbuszainkkal ott állunk meg, ahol akarunk. Mi nem teljesítmény túrára megyünk, az útjaink bárki számára könnyen teljesíthetőek. 

Iratkozz fel a You Tube csatornánkra és nézd meg te is a filmünket Székelyföldről:

 

Tudjuk, ezen a kiránduláson is hat napig mindenki meg fog feledkezni arról, hogy honnan is jött, mit hagyott maga mögött, hiszen azokon a csodálatos természet által alkotott helyeken tényleg el lehet felejteni mindent. Egy ilyen különleges, élményekben gazdag kirándulásra hívunk mindenkit, aki szereti a természetet. Sok túraútvonalunkat nem lehet könnyen megtalálni, hiszen azok egyetlen utazási iroda kínálatában sem szerepelnek. Sok helyet mi fedeztünk fel, tettünk ismertté.

Szelykefürdő

Mi általában Békéscsabáról indulunk reggel 7 óra környékén, de Szegedi, vagy Debreceni, Budapesti csatlakozás is lehetséges. Jelentkezz időben és akár hozzád is alakíthatjuk a programot, hiszen kisbusszal megyünk!

Korond

1. nap: Székelyföld felé tartva első célállomásunk a mindenki által ismert Fogarasi-havasok lesz, majd a Transzfogarasi út, ide legutóbb Békéscsabai indulással öt és fél óra alatt értünk el. Menet közben a pihenőhelyeket úgy alakítjuk, hogy lássunk is valamit és ne kelljen egy benzinkút már 157 ember által használt wc-jét igénybe venni. Útközben és majd visszafelé tartva is rengeteg helyen meg tudunk majd állni, ezt, mivel kis csoportban utazunk, ezt megtehetjük és megbeszéljük, de itt a térképünkön sok új és érdekes, izgalmas helyet lehet találni:

Az első nap a szállásunk Sepsiszentgyörgy környékén lesz, így valóban ki fogjuk tudni élvezni a Fogarasi-havasok nyújtotta élményeket, lesz időnk és átmegyünk az alagúton a déli oldalra is. A bátrabbak még a két közeli hágó közül is választhat, hogy melyiket mássza majd meg.

Fogarasi-havasok, Bílea tó

2. nap: Reggeli után továbbindulunk a Szent Anna-tóhoz és a Mohos-tőzegláphoz kirándulunk. Időnkbe estebéd előtt még Bálványosvár felfedezése is beleférhet, vagy a Torjai büdösbarlanghoz is el tudunk menni. Estefelé pedig aki gondolja medvelesen vehet részt, ahol egy kiépített medvelesben szinte testközelből nézheti a medvéket.

Szent Anna tó
medveles

3. nap: Bőséges és finom svédasztalos reggeli után  a Gyimesek felé utazunk. Csíkszentsimonban a Csíki sörgyárat keressük fel, majd Csíkszeredában megállunk a Millenniumi templomnál és a Csíksomlyói kegytemplomnál is egy rövid pihenőre, majd a Gyimesi hágón is, Fügéstetőn keresztül érkezünk a Gyimesekbe.  A  Gyimesek, Gyimesfelsőlok, Gyimesközéplok, Gyimesbükk felé  egészen az ezer éves határig autózunk, de ha látunk valami érdekeset, szépet, akkor megállunk és lefotózzuk, lefilmezzük. Szállásunk a Gyimesekben lesz.

Háromkút

4. nap: Gyergyószentmiklós felé utazunk Hidegség és Farkaspallón, Háromkúton, a Hagymás-hegységen keresztül, ahol csak kevés turista jár. Igaz nagy részt erdészeti utakon haladunk, de a zötyögős útért cserébe csodálatos tájakon utazva juthatunk el majd Háromkútig. Kattints ide: útvonal. A d élutánt a Békás-szoros és a Békás-patak és a Gyilkos tó környékén töltjük el, de rövid kirándulást is tehetünk a Kis Békás-szorosban. A naplementét a Pongrác tetőn nézhetjük meg, ahonnan 2 óra alatt a szállásunkra is érhetünk a Bucsin tetőn keresztül és ahol majd bőséges vacsora vár minket.

Gyimesek
Gyimesbükk, 1000 éves határ
Békás-szoros

5. nap: A Hargita-hegység, a Madarasi-Hargita felé indulunk reggel, ahol a hegyre felérve rövid sétát teszünk a Székelyek szent hegyén, a kopjafákkal teli 1801 méter magas hegycsúcson. Visszafelé megállunk pár fotót készíteni a Zetelaki tónál, majd Székelyvarságra, vagy a Parajdi sóbányába utazunk. A szállásunk Farkaslakán lesz.

Madarasi-Hargita

6. nap: Sajnos hazafelé indulunk, de még nem érnek véget a kirándulásaink, hiszen menet közben megállunk Segesváron, kitérőt teszünk Berethalom felé és ha időnkbe belefér, akkor meg tudunk majd állni Medgyes városában is.

Segesvár

A szálláshelyinken a szobák 2-3-4 ágyasak és minden szobához külön wc és zuhanyzó tartozik. Az udvarban a vendégeknek külön zárt parkolót tartunk fent. Ingyenes internet használat és Tv. Gyerekeknek Játszótér, grillezés, bográcsozást és szalonna sütést lehet szervezni.

A kirándulás időpontjai:

                                 augusztus    6  –  11                      

Részvételi díj tartalmaz:  5. éjszakát,  5. reggelit és 5. vacsorát, tehát félpanziós. A 6 napos kirándulás részvételi díja 78 ezer, Ft. gyerekeknek 6 éves kor alatt 33% kedvezmény. A részvételi díj tartalmazza a Debreceni, Szegedi indulást-érkezést, a teljes útiköltséget, ami kisbusszal történik és az idegenvezetés díját is.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépődíjakat, fakultatív programok részvételi díját, a biztosítást, az útlemondási biztosítás.

JELENTKEZÉS ITT: KAPCSOLAT

Jelentkezni itt a honlapon, a facebookon, vagy a turak.erdelyben@gmail.com e-mail címen,

vagy telefonon is lehet: +36705772681

Kedvelj minket a facebookon: FACEBOOK – ERDÉLYI TÚRÁK

 

Utazási feltételek:

A túrákra, kirándulásokra  feltétlenül szükséges:
– Kényelmes túrabakancs és váltócipő
– Strapabíró túraruha és réteges meleg öltözet (minimum: póló, vékony pulóver és meleg pulóver vagy polárfelső, esőköpeny, kabát (pl. széldzseki)
– Kisebb hátizsák, az egy napos túrákra
Jó ha van:
– Túrabot (részben tehermentesíti a térded)
– Fürdőruha
– Szélnadrág (szeles vagy esős időben melegen tart)

Foglald le te is a szállásodat Erdélyben az ajánlásunkkal ide kattintva:
Szállások Erdélyben

FPeter Tur Transylvania SRL Cod Unic Inregistrare: 3419966   J5/325/2015
Sediu social: Salonta, Strada Kulin György Nr. 37

HU: +36706775870

A legjobb helyeket Erdélyben itt találod a térképünkön:

Ha teszett a cikk oszd meg!

Kommentek (0)

Szólj hozzá te is!

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni, kérjük jelentkezz be!

Erdélyi Túrák Magazin
Erdélyi túrák magazin Előfizetek