• ked. ápr 16th, 2024

Csaxólunk, 2022-ben olyan villámárvizek lesznek erdélyben, mint még soha, már most négy megyében van árvízvédelmi riadó!

Egyre gyakoribbak lesznek a villámárvizek erdélyben
A mértéktelen és felelőtlen erdőpusztítások következménye a villámárvíz!
A mértéktelen és felelőtlen erdőpusztítások következménye a villámárvíz!

2022-ben Erdély minden részén lehet számítani villámárvizekre!

2021-ben minden megyében voltak áradások, villámárvizek és ezek 2022-ben is folytatódni fognak, de a klímaváltozás miatt fel fognak gyorsulni ezek a természeti események, lás a 2021-es belgiumi és németországi több száz halálos áldotazot követelő áradásokat. Románia és ezen belül erdélyben hatványozottan veszélyes a helyzet, hiszen nincs kiépítve a megfelelő infrastruktúra, nincs megfelelő katasztrófavédelem. 

Visszafordíthatatlanná vált Erdélyben is az ember romboló tevékenysége!

Kedd 12 óráig érvényes narancssárga jelzésű (másodfokú) árvízvédelmi készültséget rendeltek el hétfőn a hidrológusok négy megye folyóinak, illetve kedd 24 óráig érvényes sárga jelzésű (elsőfokú) készültséget 11 megye folyóinak vízgyűjtő medencéjére. Az Országos Vízgazdálkodási és Hidrológiai Intézet (INHGA) közlése szerint a másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a következő folyószakaszokon: Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Béga (Temes megye).

 

 

Emellett kedd 24 óráig elsőfokú árvízvédelmi készültség van érvényben a következő folyószakaszokon: Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Berettyó (Szilágy és Bihar megye), Sebes-Körös (Kolozs és Bihar megye), Fekete-Körös (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös (Hunyad és Arad megye), Maros (Arad, Beszterce-Naszód, Fehér, Hargita, Hunyad és Maros megye), Aranyos (Fehér és Kolozs megye), Béga (Temes megye), Temes, Borzova, Moravica (Krassó-Szörény és Temes megye), Krassó és Néra (Krassó-Szörény megye).

(agerpres)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük