• ked. ápr 16th, 2024

Tudtad? A box és a nem olyan régen átadott Gyergyószentmiklósi ökölvívó akadémia a erdélyi magyarok szülőföldön való megmaradását is szolgálja!

box - Gyergyószentmiklós

Akárki akármit is mond, a box egy erőszakos sportág, lehet azt is mondani, az erőszak betegség és nem lehet vele nevelni, csak másokra is általa terjeszteni az erőszakosságot!

SZERINTED???

… és akkor majd Kovács Józsi az egész napos favágás után (mert a gyermekét felruházni, meg etetni is kell) ledobja a láncfűrészt és elmegy boxolni?

… és akkor Nagy László nem azért nem megy ki Németországba dolgozni havi 1600 euróért, mert kevesli a Gyergyóba megkeresett 1600 lejt, hanem mert éppen boxolnia van kedve a napi 10 órás napszám után a boxakadémián!

A box nem éppen a legbarátságosabb sportág, a jóga már annál inkább!
A box nem éppen a legbarátságosabb sportág, a jóga már annál inkább!

Bajkai István, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke annak idején az alapkőletételnél azt mondta: „az épület több lesz egy egyszerű sportközpontnál, közvetve az erdélyi magyarok szülőföldön való megmaradását is szolgálja”.

Gyergyószentmiklóson már megnyitották azt a boxakadémiát, amelyet a magyar állam támogatásával épít fel az Erdélyi Godako Ökölvívó Sportegyesület. A központ a Magyar Ökölvívó Szövetség tulajdonába kerül. A sportközpont 1601 m2, a küzdőcsarnok pedig 408 m2, a ring körül pedig akár 800 néző is szemmel kísérheti azt, hogy az emberek, a gyerekek hogyan verik péppé egymást. A sportlétesítmény nem lesz üres, hiszen a Böjte Csaba ferences szerzetes vezetésével működtetett Szent Ferenc Alapítvány árvaházláncából rögtön, mintegy nyolcvan gyermek vesz részt majd az ökölvívóképzésben.

A magyar kormány 2017 decemberében döntött arról, hogy az anyaországi adófizetők 452 millió forinttal támogassák a gyergyószentmiklósi sportközpont felépítését. A székelyföldi város észak-nyugati kijáratánál vásároltak telket a létesítménynek. Persze erről se az anyaországi adófizetőket, se az ott élő Székelyeket nem kérdezték meg!

A gyermekeket lehetne nevelni például a természet szeretetére is, nem agresszív sportokra kellene rögtön rászoktatni őket még fiatalon! 

Az emberek közti kapcsolatokat nem az erőszak, hanem a szeretet ápolja.

A szeretet teremtő aktus.

Ha szeretünk valakit, új világot alkotunk a számára.    „Trevor Noah”

A sok-sok szép példa közül az alábbi filmben is lehet látni azt, hogy van más formája, módszere is a gyermekeink, a jövő generációjának a nevelésére!


 

forrás: propeller.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük