• ked. ápr 16th, 2024

India leszavazta a klímaegyezményt, miközben Újdelhiben hullanak az emberek a szmogtól!

Alig lehet látni a szmogtól Újdelhiben!
Sokan arra, gondolnak, India messze van! Valóban, de azt nem tudják ezek a homokba dugott fejű emberek, hogy az a szmog már itt is van!
Sokan arra, gondolnak, India messze van! Valóban, de azt nem tudják ezek a homokba dugott fejű emberek, hogy az a szmog már itt is van, elér hozzánk is, hiszen mint a felhők, a szmogos levegő is szabadon áramlik!

Rendszeresen vészhelyzetet hirdetnek Újdelhiben, akkora a szmog.

Persze sajnos Európában is találunk sok-sok olyan helyet, ami ékesen bizonyítja azt, hogy mindennél többet ér egyes emberek pénzéhsége. Ilyen hely az alábbi elárasztott falu, Szászavinc, amit az Erdélyi-Érchegységben találhatunk.

Szombaton a légszennyezettség mértéke az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt határérték nyolcszorosa volt. Hétfőtől egy hétre bezárják az iskolákat, és távoktatásra állnak át, egyúttal otthoni munkavégzést rendeltek el a kormányhivatalok munkatársai számára, illetve ugyanezt javasolták a magánvállalkozásoknak is dolgozóikra vonatkozóan – írja az MTI.

Ritka az, amikor tiszta a levegő India nagyvárosaiban
Ritka az, amikor tiszta a levegő India nagyvárosaiban

 

A covid és omikron miatti járványhelyzet is azért van, mert az ember kizsigereli és elpusztítja a bolygót, amin él! Európa legveszélyesebb, legtoxikusabb helye ma Erdélyben található!

Újdelhi térségét már több mint egy hete szürke, bűzös szmog fedi. Sajtóértesülések szerint tovább rontotta a helyzetet, hogy a régióban a földművesek tarlót égettek, ráadásul a november eleji hindu diváli ünnep alkalmából, hatósági tilalom ellenére tűzijátékokat is rendeztek.

A szennyezet levegő mellett, a szemét és az ihatatlan víz is gondot okoz Indiában!
A szennyezet levegő mellett, a szemét és az ihatatlan víz is gondot okoz Indiában!

Az IQAir svájci levegőminőségi technológiai vállalat idei jelentése szerint harmadik egymást követő évben, 2020-ban is az indiai főváros, Újdelhi volt a világ legszennyezettebb fővárosa. Becslések szerint 54 ezer korai elhalálozást okozott a légszennyezés 2020-ban a metropoliszban.

India nem csak a klímaváltozás súlyát nyögi, sok nagyváros vízhiánnyal is küzd: Kattints IDE a cikkért

India egyébként nem szavazta meg a Glasgow-i klímacsúcson Kínával együtt, hogy bezárják 2050 előtt a széntüzelésű erőműveket, csak csökkentésre tettek ígéretet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük