A következő napokban kisebb havazás várható Erdélyben, később jelentős melegedés lesz

A következő napokban tipikus nagy havazás nem várható Erdélyben. A kevésbé télies idő vasárnapig fog tartani. Csütörtökön és pénteken a Déli-Kárpátokban várható ismétlődő havazás. A lehulló hó mennyisége tengerszint feletti magasságtól függően elérheti a 15-20 cm-t. A havazás határa 700-800 m felett lesz, míg a fagypont hőmérséklet határa 900-1200 m között várható.

Szombaton már csak magasabb hegyekben érkezhet a kisebb mennyiségű csapadék hó formájában, elsősorban az Erdélyi-szigethegységben hullhat 5-10 cm. Vasárnapra kitisztul a levegő, ekkor említést érdemlő csapadék Erdélyben nem lesz. Érdemes tehát vasárnapra időzíteni túránkat, hiszen ekkor friss hóréteg és kitűnő időjárási körülmények fogadhatnak minket. Természetes ekkor is ajánlatos vastagabb kabátban útnak indulni és ha tehetjük vigyünk magunkkal kamáslit, hótalpat.

A jövőhét döntő részében már-már tavasziasan enyhe időre készülhetünk, a fagypont határa bőven 2.000 m fölé, akár 3.000 m-ig tolódhat. Az anticiklon felhőoszlató hatásának köszönhetően említést érdemlő csapadék nem várható. A völgyekben ugyanakkor párás, ködös maradhat a levegő, így az ilyen helyeken hidegebb lehet, mint a hegycsúcsokon.

A legjobb helyeket Erdélyben itt találod a térképünkön:

Ha teszett a cikk oszd meg!

Kommentek (0)

Szólj hozzá te is!

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni, kérjük jelentkezz be!

Erdélyi Túrák Magazin
Erdélyi túrák magazin Előfizetek