Így készül az igazi Erdélyi töltött káposzta

 

Nézd meg filmen is, hogyan készítjük a töltött káposztát!

Erdélyi töltött káposzta (édes káposztából) = Erdélyi galuska 

Hozzávalók: 

• 2 fej nagyobb édes káposzta 

• 1 kg darált hús 

• 150 g rizs 

• 2 nagy fej hagyma és egy kicsi zsír 

• fűszerek: só, bors, vegeta, őrölt piros paprika, kapor ízlés szerint 

• egy szál csombor 

• 1/4 liter paradicsomlé 

Töltelék: A megtisztított hagymát felkockázzuk, megpároljuk egy kevés zsíron, majd hozzáadjuk a darált húshoz, a megmosott rizst és a fűszereket, alaposan összedolgozzuk. 

Elkészítés: Egy nagy fazékban forraljunk vizet, adjunk hozzá sót és az ecetet. Nem kell, hogy nagyon savanyú legyen! Tegyük bele egyben a káposztát, ahogy elkezd főni, szépen fokozatosan le tudjuk szedni a leveleket. A levelek vastag, középső erét kivágjuk, ha nagy a levél kettévágjuk. Kis töltelékeket készítünk: a levélre ráteszünk egy adott mennyiségű tölteléket (kb.1 ek) alsó részét felhajtjuk, oldalról kezdve szorosan összecsavarjuk, a végeket benyomkodjuk. A fazékban a következőképpen helyezzük el: alól a csombor szárat, rá a vágott káposzta felét, elrendezzük rajta a töltelékeket. Végül rátesszük a vágott káposzta maradék részét, egy pici sót szórunk rá és a paradicsomlevet, felöntjük vízzel. Kb. 1 óra alatt készre főzzük.

 

Erdélyi túrák magazin

A legjobb helyeket Erdélyben itt találod a térképünkön:

Ha teszett a cikk oszd meg!

Kommentek (0)

Szólj hozzá te is!

Ahhoz, hogy hozzá tudj szólni, kérjük jelentkezz be!

Erdélyi Túrák Magazin
Erdélyi túrák magazin Előfizetek